Prima Pagina
Medicina Interna Iasi
Cardiologie Iasi
Endocrinologie Iasi
Neurologie Iasi
Urologie
ORL Iasi
Dermatologie Iasi Dermatolog
Ginecologie Iasi
Laborator
Imagistica
Infertilitate
Tulburari de Crestere
Osteoporoza
Reumatologie
Exces de Pilozitate
Impotenta
Obezitate

Cardiologie Iasi

Cardiologie (din greacă "kardia" -"inima") este o specialitate medicala care se ocupa cu afectiuni ale aparatului cardiovascular. Cardiologia include diagnosticul medical si tratamentul defectelor cardiace congenitale, boli coronariene, insuficienta cardiaca, boli de inima valvulara si tulburari de ritm. Cardiologie Iasi Cardiolog

Afectiunile cardiovasculare, atat de raspandite, sunt atent evaluate clinic, biologic si imagistic de specialisti de mare calibru: Prof. Dr. Ioan Bostaca, seful Clinicii I Cardiologie din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon", precum si dna Dr. Marilena Gradinaru, medic primar cardiolog.

Consultatia Cardiologica

Consultatia de cardiologie este insotita de evaluare electrocardiografica, iar Dl. Prof. Dr. Ioan Bostaca efectueaza echocardiografie si echografie a vaselor mari prin metoda Doppler color. Se urmaresc afectiunile cardiovasculare dintre cele mai variate (hipertensiunea arteriala, valvulopatii, tulburari de ritm, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca), se evalueaza severitatea lor si se initiaza tratamentul adecvat sub control periodic.

Totodata se ia in discutie profilaxia afectiunilor cardiovasculare prin schimbarea stilului de viata si recomandarea unui regim igienodietetic, insotit, in caz de nevoie, de initierea unui tratament hipolipemiant.

Colaborarea interdisciplinara asociaza investigarea altor patologii cu posibil impact cardiovascular, ca de exemplu cele din sfera endocrina (afectiuni tiroidiene, corticosuprarenaliene, etc.)

Inima este motorul organismului uman si de aceea merita toata atentia noastra. Policlinica "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" ofera asistenta medicala cardio-vasculara in care medicul specialist cu experienta sa va explice ce afectiuni aveti, care sunt cauzele si ce trebuie sa faceti pentru a le ameliora sau vindeca.

Bolile cardiovasculare reprezinta una din cele mai frecvente cauze ale mortalitatii in tara noastra. Ele pot avea frecvent manifestari reduse in fazele initiale si un simplu consult de specialitate poate duce la diagnosticarea si tratarea acestora din vreme.

La ora actuala, hipertensiunea arteriala afecteaza un procent ridicat din totalul adultilor (aproximativ 15 - 20%), fiind considerata "ucigasul tacut al secolului nostru". Uneori, hipertensiunea nu prezinta nici un simptom dar poate da complicatii serioase: accidente vasculare cerebrale, evenimente coronariene (infarct miocardic, angine pectorale) si insuficienta cardiaca. Diagnosticata prin simpla masurare a tensiunii arteriale si tratata la timp, poate salva vieti.

Infarctul miocardic, numit "boala secolului" poate fi declansat de stress, la un individ predispus. Anamneza corecta, insotita de efectuarea unei electrocardiograme pot servi ca elemente de baza pentru diagnostic. Infarctul miocardic acut poate uneori sa se manifeste cu dureri abdominale prelungite, simptom specific bolilor digestive. O simpla electrocardiograma poate diferentia cele doua afectiuni.

Identificarea si tratarea principalilor factori de risc cardiovasculari (fumatul, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, nivelul crescut al grasimilor din sange, obezitatea) duce la cresterea semnificativa a calitatii vietii si a supravietuirii.

Examenele complementare efectuate la laboratorul Policlinicii "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" pot evidentia toate afectiunile complementare care cresc riscul cardiovascular (diabet zaharat, dislipidemie - excesul de grasimi in sange)

Servicii medicale de cardiologie