Prima Pagina
Medicina Interna Iasi
Cardiologie Iasi
Endocrinologie Iasi
Neurologie Iasi
Urologie
ORL Iasi
Dermatologie Iasi Dermatolog
Ginecologie Iasi
Laborator
Imagistica
Infertilitate
Tulburari de Crestere
Osteoporoza
Reumatologie
Exces de Pilozitate
Impotenta
Obezitate

Exces de Pilozitate Iasi

Este binecunoscut ca, in functie de sex, de fondul genetic si de impregnarea hormonala, structura firului de par si distributia parului in anumite regiuni ale corpului este diferita si poate crea de multe ori un disconfort la femei. Pilozitatea in exces poate reprezenta si un prim semn al unei afectiuni generale severe. Exces Pilozitate

Excesul de pilozitate (hirsutismul), eventual insotit de aparitia cosurilor (acnee) si cresterea masei musculare la femei (virilizare) trebuie asadar investigat si tratat. Dintre cauzele excesului de pilozitate pot fi anumite predispozitii genetice sau disfunctii hormonale nu intotdeauna severe (anumite forme mai usoare de ovar polichistic sau hiperplazie suprarenala congenitala) sau - dimpotriva - cauze mai severe (ovar polichistic insotit de diabet zaharat sau tulburari de fertilitate, hiperplazie suprarenala congenitala aparuta la varste mici si insotita de intersexualitate si/sau complicatii adiacente, tumori maligne insotite de hipersecretie androgenica). Din aceste motive, excesul de pilozitate trebuie abordat interdisciplinar (endocrinolog si dermatolog) si privit intr-un context patologic mai larg.

Policlinica "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" asigura consultatii de specialitate atunci cand acuzele principale sunt modificari cutanate de tip hirsutism, acnee, virilizare. Pacientii sunt consultati de specialistii endocrinologi (Prof.Dr. Galesanu, Dr. Branisteanu) si dermatologi (Dr. Luminita Branisteanu, Dr. Vâţă), apoi supusi investigatiei de laborator, imagistice (echografiei ovariene si/sau suprarenaliene, Prof. Dr. Tamara Bostaca) si terapiei adecvate, adaptate diverselor cauze ale modificarilor cutanate si de crestere a parului.