Prima Pagina
Medicina Interna Iasi
Cardiologie Iasi
Endocrinologie Iasi
Neurologie Iasi
Urologie
ORL Iasi
Dermatologie Iasi Dermatolog
Ginecologie Iasi
Laborator
Imagistica
Infertilitate
Tulburari de Crestere
Osteoporoza
Reumatologie
Exces de Pilozitate
Impotenta
Obezitate

Osteoporoza Iasi

Inaintarea in varsta implica riscuri legate de scaderea calitatii oaselor prin demineralizarea si fragilizarea lor, cu aparitia de tasari vertebrale si fracturi la traumatisme mici, fenomen cunoscut sub denumirea de "osteoporoza". Tratament Osteoporoza

In cadrul Policlinicii "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" se realizeaza consultatii in care pacientii sunt constientizati de riscul osteoporozei pentru a initia un tratament preventiv, de protectie osoasa. Totodata, sunt identificate cazurile severe de osteoporoza, cu fracturi patologice, urmarindu-se cauze suplimentare, altele decat menopauza sau inaintarea in varsta, ca de exemplu afectiuni metabolice, boli generale sau tratamente cu efect nefast asupra oaselor.

Consultul clinic si investigatiile paraclinice asociate, serice sau de evaluare a densitatii minerale osoase prin tehnici moderne (DXA sau alte tehnici) sunt dirijate si interpretate de specialisti in domeniu - Dna Prof.Dr. Corina Galesanu, care si-a sustinut teza de doctorat in domeniul metabolismului osos si osteoporozei, precum si Dl Dr. Dumitru D. Branisteanu, a carui teza de doctorat sustinuta la Universitatea Catolica Leuven, Belgia, a abordat domenii legate de actiunile vitaminei D. Ambii medici au atestare de specialisti in tehnici osteodensitometrice pentru evaluarea densitatii minerale osoase si diagnosticul osteoporozei.

Totodata, Policlinica "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" face legatura dintre cauzele osteoporotice si reumatismale ale afectiunilor osoase si participa la completarea terapiei medicamentoase adecvate cu metode recuperatorii osteoarticulare, prin colaborare cu complexul Union, aflat pe strada Lascar Catargi nr. 16A.