Prima Pagina
Medicina Interna Iasi
Cardiologie Iasi
Endocrinologie Iasi
Neurologie Iasi
Urologie
ORL Iasi
Dermatologie Iasi Dermatolog
Ginecologie Iasi
Laborator
Imagistica
Infertilitate
Tulburari de Crestere
Osteoporoza
Reumatologie
Exces de Pilozitate
Impotenta
Obezitate

Tulburari de Crestere Iasi

 

Tulburările de crestere sunt probleme care împiedică copiii de la un curs de dezvoltare normală in inaltime, Tulburari de Cresteregreutate si maturitate sexuală. Cresterea foarte lenta sau foarte rapida pot semnala uneori o problemă a glandei sau o boală. Glanda pituitară produce hormonul de crestere care stimulează cresterea oaselor si a altor tesuturi.

In cadrul Policlinicii "Branisteanu Dumitru D. - Clinica Profesmed" au loc consultatii privind cresterea si dezvoltarea copiilor. Aceste consultatii sunt asigurate de Prof. Dr. Corina Galesanu, coordonatoare de cursuri de specializare legate de tulburarile de crestere, precum si de Dr. Dumitru D. Branisteanu, autorul unor publicatii de succes in domeniul tulburarilor de crestere, dintre care o monografie aparuta recent la Editura Polirom.


Medicii de familie sau pediatrii ai caror pacienti aflati in perioada copilariei prezinta intarzieri de crestere in inaltime sau de dezvoltare pubertara, sau parintii ingrijorati de cresterea si dezvoltarea copiilor lor, pot apela cu incredere la serviciile policlinicii noastre.

Elementele de suspiciune care ar sugera ca tulburarile de crestere si dezvoltare au un substrat de boala vor conduce la investigarea hormonala a copiilor. Se poate realiza, totodata, un prognostic de finete asupra taliei finale de adult pe care copiii veniti la consultatie o vor atinge si recomandarea initierii unor terapii specifice, ca de exemplu administrarea de hormon de crestere in cazuri selectate.